RIB-tur - Kom nærmere fjorden

Er du på utkikk etter en uforglemmelig opplevelse der du kommer i nærkontakt med fantastisk omgivelser og frisk nordisk natur? Liker du litt fart og spenning? I så fall anbefaler vi å bli med på en av våre RIB turer. En RIB tur med oss i Hardanger Fjordsafari er den perfekte turen for de som lengter etter en morsom og spennende opplevelse i vakre omgivelser.

 

I Hardanger Fjordsafari tilbyr vi tre forskjellige RIB turer, alle magiske på hver sin måte. Her kan du velge ut ifra hvor lang tur du er ute etter, antall passasjerer, samt destinasjoner man besøker. Hver RIB tur starter i idylliske Eidfjorden, hvor dere blir gitt et effektivt sikkerhetskurs før avgang. Vi i Hardanger Fjordsafari anser sikkerhet som vår aller høyeste prioritet. Når sikkerheten er på plass, kan RIB-turen starte for ordentlig. Da er det hæla i taket!

En tur for hele familien

Flere kan nok kjenne seg igjen i hvor vanskelig det er å planlegge familieferier. Som regel har de eldste medlemmene av familien helt andre interesser enn de yngste, og det er ikke en enkel sak å finne noe som treffer midt i blinken for alle. En RIB tur med oss er på mange måter blinken. For de som er ute etter å gjøre de litt mer tradisjonelle turistaktivitetene, stopper vi innom flere nydelige turistattraksjoner hvor dere får god tid til å ta bilder, spise gode måltider og diverse. Mens for de som er mer interessert i fart og spenning er dette også en stor del av våre RIB turer.

Bli med på Cidersafari og fjordtitting

Den lengste RIB turen, Cidersafarien, varer i omtrent tre timer, der man blant annet stopper innom Ulvik Frukt & Cideri. Foruten om at gården er utrolig vakker kan man også smake på frisk og fersk cider, samt deilig lokalmat.

Er man på utkikk etter en litt kortere tur kan vi anbefale 60 eller 30 minutters RIB turene. Begge disse RIB-turene stopper man innom en av Norges største kraftverk, samt flere andre spennende og vakre lokasjoner.

 

RIB-tur 3+ timer

Denne RIB-turen betraktes som en cidersafari som starter i Eidfjord og som tar dere med på en spennende tur med fantastiske historier. Vi besøker Ulvik Frukt & Cideri. Denne frukt- og cidergården er åpen for besøk, smak og salg av produkter. Forhåpentligvis vil de 3 timene du bruker hos oss gi deg innsikt i livet vårt og skatter i Hardanger. På denne turen møter du lokale smaker og lokale produkter i kombinasjon med tradisjonelle historier.

RIB-tur 30 minutter

Denne RIB-turen er forbeholdt grupper på 18-24 personer som vi kjører to turer for i løpet av en time. Når båten stopper innerst i Simadalsfjorden så befinner vi oss ved et av Norges største kraftverk inne i fjellet. Vi vil fortelle om kraftstasjonen, og sette det i sammenheng med andre severdigheter som vi ikke når med båten, slik som Vøringsfossen, Hardangerjøkulen og Sysendammen. Simadalsfjorden er visuelt flott, med sine bratte fjellsider og flere små fosser.

RIB-tur 60 minutter

Turen starter i Eidfjord Hamn etter påkledning, og en kort sikkerhetsgjennomgang. En stopp vil være i Hotle der det går geiter ute som kommed ned til båten. På neste stopp er det ofte kobbe å se i sjøen eller på land. Når båten stopper innerst i Simadalsfjorden så befinner vi oss ved et av Norges største kraftverk inne i fjellet. Når vi senere plasserer oss midt ute i Eidfjorden vil vi kunne se Eidfjord samfunnet, fjellgårdene Kjeåsen og Skår, Hardangerbrua og Hardangerjøkulen. Her får dere masse informasjon om hva som har formet naturen, folk og samfunnet vi ser. En tur med oss kan sikkert påvirke hva du vil se og gjøre etter at du tilbake på land.

RIB-tur under trygge forhold

Det beskrives dedikerte sertifikater og trening for mannskap, og også strenge regler for hvordan båten og passasjerene skal utstyres på våre RIB-turer. Du skal derfor kunne forvente høyt fokus på sikkert som gjest.

 

Dersom du har noen spørsmål angående våre RIB turer, er det bare å ta kontakt på e-post eller telefon.

Vi i Hardanger Fjordsafari er mer enn villig til å hjelpe deg få den beste turen til Hardanger som mulig!