RIB tur 3+ timar

Cidersafarien starter i Eidfjord havn etter påkledning, og ein kort sikkerhetsbrief. Deretter går turen til Osafjorden, og seinare til Ulvikfjorden. Me har nokon stopp utan å forlate båten, der den lokale kapteinen guider og fortel tradisjonelle historier. Det kan være lurt å ha fotoutstyr lett tilgjengelig for dyr, fuglar og vakkert sjølandskap. Etter Osafjorden fortset me til Ulvik havn der me går på land, og besøker Ulvik Frukt & Cideri. Denne frukt- og cidergarden er åpen for besøk, smak og salg av produkter, og me vil møte eigaren som vil gi oss innsikt i produksjonen av Hardanger Cider. På cidergarden samarbeider me også med det lokale hotellet som gir smak av lokal tradisjonell mat. Forhåpentligvis vil de 3 timene du bruker hos oss gi deg innsikt i livet vårt og skattar i Hardanger. Du møter berre lokale, smaker bare lokale produkter og får bare fortalt lokale og tradisjonelle historier. Denne turen vil kun være tilgjengelig i perioden 14.06-15.08. Me trenger minimum 10 personer før me tar turen, og prisen er 1595NOK per voksen og 995NOK per person 14 år og yngre. Hvis været er så dårlig at me ikkje kan bruke båtene våre, vil me leiga en liten buss for å ta deg frem og tilbake til Ulvik. Alle passasjerer må være over 100 cm, hver passasjer under 14 år må være sammen med en voksen. Ingen stiletter / høye hæler. Hver gjest passer med termisk flytende utstyr i henhold til forskrifter,

RIB tur 30 minutter

Denne turen er forbeholdt grupper på 18-24 personar som me kjøyrer to turar for i løpet av ein time. Når båten stoppar innerst i Simadalsfjorden så befinn me oss ved eit av Noregs største kraftverk, der  produksjonen går føre seg inne i fjellet. Me vil fortelje litt om kraftstasjonen, og sette det i samanheng med andre serverdigheiter som me ikkje når med båten, slik som Vøringsfossen, Hardangerjøkulen og Sysendammen.  Simadalsfjorden er visuelt flott, med sine bratte fjellsider og fleire små fossar. Når me seinare plasserer oss midt ute i Eidfjorden vil me sjå Eidfjord samfunnet, fjellgardane Kjeåsen og Skår, Hardangerbrua og Hardangerjøkulen. Der vil me fortelje litt om kva som har forma naturen, folk og samfunnet me ser. Ein tur med oss kan sikkert påverka kva du vil sjå og gjera etter at du kjem på land att.

RIB tur 60 minutter

Turen startar i Eidfjord Hamn etter påkledning, og ein kort sikkerheits gjennomgang. Me vil ha fleire stop undervegs, utan å gå ut av båten, der båtføraren vil fortelja litt om det me ser. Det kan være lurt å ha fotoapparat lett tilgjengeleg.  Ein stopp vil være i Hotle der det går geiter ute som kjem ned til båten, ved ein annan stopp er det ofte kobbe å sjå i sjøen eller på land. Det er eit rikt fugleliv i Eidfjorden av spesielt sjøfugl, men dette varierer også litt med årstidene. Når båten stoppar innerst i Simadalsfjorden så befinn me oss ved eit av Noregs største kraftverk, der  produksjonen gjeng føre seg inne i fjellet. Me vil fortelje litt om kraftstasjonen, og sette det i samanheng med andre serverdigheiter som me ikkje når med båten, slik som Vøringsfossen, Hardangerjøkulen og Sysendammen.  Simadalsfjorden er visuelt flott, med sine bratte fjellsider og fleire små fossar. Når me seinare plasserer oss midt ute i Eidfjorden vil me sjå Eidfjord samfunnet, fjellgardane Kjeåsen og Skår, Hardangerbrua og Hardangerjøkulen. Der vil fortelje litt om kva som har forma naturen, folk og samfunnet me ser. Ein tur med oss kan sikkert påverke kva du vil sjå og gjera etter at du kjem på land att. Eit alternativ til kraftstasjonen i Simadalsfjorden, er å køyre ut til Hardangerbrua for å studere den frå sjøen.  Her er mykje å fortelje om byggeprosess og dimensjonar. Undervegs dit passerer me ein foss som kjem nesten oppi båten på ein regnværsdag, og stadar med kulturhistorisk betydning.  Det vert ikkje tid til Simadalsfjorden og Hardangerbrua på same tur, så passasjerane eller vindtilhøve påverkar dette.

FraNOK 730
Bestill nå!